Rukometaši Srbije (©OKS/Ivica Veselinov)
Rukometaši Srbije (©OKS/Ivica Veselinov)

Orlovima medalja na Mediteranskim igrama

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 14:46

Rukometaši Srbije pobedili Makedoniju sa 34:29 u meču za treće mesto u alžirskom Oranu

Muška rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu. U utakmici za treće mesto, Orlovi su bili bolji od Makedonije sa 34:29 (15:13).

Naši južni susedi su bolje započeli utakmicu i sredinom prvog poluvremena imali su prednost od tri gola (8:5). Međutim naša selekcija se ubrzo vraća u pravi kolosek. U 22. minutu dolazi do 10:10, a zatim do isteka poluvremena diktira tempo utakmice i na odmor odlazi vođstvom 15:13.

Izabrane vesti

Zamah koji su izabranici Tonija Đerone uhvatili preneli su i u drugi deo utakmice pa su se golovi samo ređali, a kako je utakmica odmicala prednost je rasla. Orlovi su do 50. minuta stigli do maksimalne prednosti od sedam golova i rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Vukašin Vorkapić sa šest postignutih golova, dok su se Marko Milosavljević i Miloš Grozdanić po pet puta upisali u strelce.

Izuzetno mi je drago zbog ove pobede. U drugom poluvremenu smo imali dosta isključenja, korak po korak uvećavali smo prednost. Nedostajalo nam je rotacija, momci su bili zaista umorni i želeo bih da čestitam svim igračima jer je ova bronzana medalja veoma važna. Igrali smo istinski jake utakmice i ovo je veliko iskustvo za sve igrače”, istakao je selektor Srbije Toni Đerona.

17.30: (1,50) Egipat (8,50) Španija (3,15)

XIX MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022

UTAKMICA ZA BRONZANU MEDALJU

MAKEDONIJA – SRBIJA 29:34 (13:15)

MAKEDONIJA: Kizić, Gogov, Đonov 2, Gjorgiev 2, Mitev, Kosteski 2, Petkovski 3, Ivanoski, Mladenović, Jagurinoski 3, Stojković 3, Serafimov 3, Simonoski, Pe. Atanasijević 4, Petrov 5, Pa. Atanasijević 1

SRBIJA: Bomaštar, Jandrić, Vorkapić 6, Milić 4, Borzaš 4, Trnavac, Kojadinović 3, Pavlović, Golubović, V. Popović 3, Vignjević 2, Šotić, Petrić, I. Popović 2, Milosavljević 5, Grozdanić 5



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaMediteranske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara